Dutch Design Week Eindhoven 2017

Al voor de 16e keer vond van 21-29 oktober de DDW plaats, een week waarin ontwerpers hun werk en concepten laten zien aan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Met het thema van dit jaar 'Stretch' daagde DDW publiek en deelnemers uit zich in te spannen en buiten z’n comfortzone te wagen.

Een interessante gedachte waar wij enthousiast mee aan de slag zijn gegaan. Binnen het thema laten we graag zien waar wij voor staan; dat we naast ‘gewoon drukwerk’ nog veel meer in huis hebben. Negen bijzondere druktechnieken bijvoorbeeld, maar ook heel veel kennis van papier en van drukken in PMS’en. We denken graag mee, doen er alles aan om het idee/ontwerp van de klant zo mooi mogelijk uit te laten komen. (Lees hier meer over onze werkwijze)

Stretch is letterlijk terug te vinden in het zigzaggende papier, maar het betekende voor ons vooral het combineren van meerdere bijzondere druk- en afwerktechnieken, op een formaat dat te groot is voor volledige machinale bewerking.

Wat vind je terug in de kaart? In volgorde van uitvoering; irisdruk in 2 kleurencombinaties op 2 druktorens, een druktoren met zwarte inkt, foliedruk in 2 kleuren, een blindpreeg in de 'cover', paramount met de hand doorgevoerd en tot slot het aanbrengen van 19 rillen aan twee zijden.

Wij adviseren onze klanten vaak om te minderen, om technieken zo mooi mogelijk uit te laten komen. Voor de helft van deze ‘kaart’ gaan we dus zelf ver buiten ons boekje en nog verder buiten onze comfortzone. Op de andere helft laten we graag zien hoe mooi eenvoud kan zijn.
Wanneer de kaart op de rillen gevouwen wordt en vanuit de juiste hoek wordt bekeken zijn er 2 quotes te lezen die elkaar tegenspreken... WaRTaaL.