Foliedruk (hotfoil)

Foliedruk wordt vaak toegepast op certificaten, oorkondes, trouwkaarten, geboortekaartjes en visitekaartjes. Alle ontwerpen zijn geschikt, van tekst tot haarlijn tot volvlak. Foliedruk komt tot stand door een magnesiumcliché of een gegraveerd messingstempel te verhitten tot ongeveer 120 graden Celsius. Onder invloed van warmte laat de folie los van de drager en hecht het zich aan het te bedrukken materiaal. De folie kan vlak op of verdiept in het papier gedrukt worden. Goudfolie en zilverfolie zijn de meest gekozen kleuren, maar er zijn vele hoogglans metallic folies en daarnaast ook matte en holografische uitvoeringen.

HOTFOIL VS COLDFOIL
Foliedruk betreft bij ons altijd hotfoil: aangebracht door middel van hitte, op onze Heidelberg pers.

HOTFOIL (warmtedrukfolie) COLDFOIL (digitaal)
Keuze uit (zeer hoge) glans of mat Minder glans
Vrijwel alle papiersoorten te bedrukken Beperkte keuze in papiersoorten
Mogelijkheid om folie verdiept in het papier te drukken Beperkte hechting (folieresten op drukwerk)
Dikke kartonsoorten goed te bedrukken Tekstwissels makkelijk uit te voeren
Strakke randen  
Goed hechtende bedrukking, geen folieresten op drukwerk  
Vele foliekleuren beschikbaar  
Voor elke bedrukking nieuw cliché nodig  


HOLOGRAFISCHE FOLIE (BEVEILIGD DRUKWERK)
Holografische folies worden vaak gebruikt op beveiligd drukwerk als parkeerkaarten, certificaten en diploma's. De folies zijn in ontelbare patronen te verkrijgen en kunnen zelfs gemaakt worden met uw eigen logo erin. (Als u op zoek bent naar een manier om uw drukwerk te beveiligen is een watermerk mogelijk ook een optie.)
Ook als uw drukwerk niet beveiligd hoeft te worden kunt u met holografische folie uitstraling geven aan bijvoorbeeld een mooie uitnodiging.

PAPIERSOORTEN
Verschillende technieken komen het best tot hun recht op specifieke papiersoorten. We adviseren u hier graag over. Hier leest u alvast wat meer over een aantal verschillende soorten papier.

Wilt u meer weten over foliedruk en de mogelijkheden hiervan of wilt u een offerte aanvragen? Dat kan telefonisch via 0519 292374 of stuur een mailtje naar info@drukkerijdouma.nl

Rogier Peters