Letterpress

Deze oude druktechniek is de laatste jaren nieuw leven ingeblazen. Het wordt veel toegepast op geboortekaartjes, trouwkaarten en visitekaartjes. Met onze oude Heidelbergpers drukken we letters en tekeningen in dik papier of grijsbord, aan de achterkant is hier bijna niks van te zien. Vroeger werden hier de loden zetletters voor gebruikt, maar dat is tegenwoordig niet meer nodig. Het (polymeer)cliché laten we digitaal maken zodat er alle vrijheid is in het af te drukken beeld. Vaak wordt er één kleur inkt gekozen voor de hele afdruk, dit versterkt de ambachtelijke uitstraling. Ook zonder inkt geeft letterpress een bijzonder effect!

Een mooie exclusieve papiersoort die we voor letterpress gebruiken is het Gmund Cotton. We gebruiken hiervan vooral de 450 grams en 600 grams soorten, het papier is in verschillende tinten en kleuren verkrijgbaar.

Wil je meer weten over letterpress en de mogelijkheden hiervan of wil je een offerte aanvragen? Dat kan telefonisch via 0519 292374 of stuur een mailtje naar info@drukkerijdouma.nl

Rogier Peters