Papiersoorten

Zoveel mensen, zoveel papiersoorten! Maak een keuze in kleur, dikte of structuur of kies een papiersoort waarop een techniek het beste tot uiting komt.

Er is veel vraag naar 'groen' of gerecycled papier en er is ook steeds meer aanbod op dat gebied. Gerecycled papier is al lang niet meer het gelige papier met zichtbare resten van 'oud papier'. Cocoon bijvoorbeeld is een 100% gerecyclede papiersoort en 100% wit. BIO TOP 3 next is een soort die voldoet aan de hoogste milieunormen, en heeft een iets gelere (ook wel 'natuurwitte') tint, dit geeft drukwerk een warme uitstraling.

Met de opmars van letterpress is er ook steeds meer vraag naar zeer stevige papiersoorten. Gmund Cotton en grijsbord (karton) zijn hiervoor erg geschikt.
Gmund Cotton is een houtvrij karton, gemaakt van 100% katoen. De zachtheid en sterkte van de vezels in Gmund Cotton geven een bijzonder mooi resultaat in combinatie met letterpress. Gmund Cotton is verkrijgbaar in de kleuren Max White, Linen Cream, New Grey, Gentleman Blue en Power Blue. We gebruiken hiervan vooral de 450 grams en de 600 grams variant.

Kraftliner is een populaire papiersoort; stevig bruin papier met natuurlijke look. Zeer geschikt voor bijvoorbeeld uitnodigingen en trouw- en geboortekaartjes, prachtig in combinatie met een preeg of een folie.

Olin is een mooie witte soort die zeer geschikt is voor huisstijlen. Het is verkrijgbaar in verschillende papierdiktes en bijbehorende enveloppen. Er is keuze uit verschillende structuren, van zacht tot ruw aanvoelend. Al het papier van Olin is voorzien van het FSC-label.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een aantal populaire soorten, maar zoals gezegd zijn er oneindig veel soorten papier. Heb je specifieke vragen over papier of de combinatie van papier met een van onze speciale druktechnieken, neem gerust even contact met ons op via 0519-292374 of mail naar info@drukkerijdouma.nl

Bekijk hier ons 'oude papier met een nieuw randje'.

Rogier Peters