Thermodruk

Thermodruk, thermoprint, paramount en reliëfdruk zijn vier namen die allemaal voor hetzelfde procédé staan. Het zojuist op de drukpers bedrukte vel wordt van een harspoeder voorzien die zich aan de nog natte inkt hecht. Van de onbedrukte delen wordt het harspoeder verwijderd voor hergebruik. Het drukvel wordt direct door een oven getransporteerd waarin het transparante poeder opzwelt in de kleur van de drukinkt.
Geschikt voor fijne tekeningen, logo's en teksten. Meerdere kleuren in dezelfde doorgang is mogelijk, evenals alle PMS-kleuren en speciale effecten.

PAPIERSOORTEN
De afdruk komt verhoogd op het papier te liggen. Door de verhitting zijn niet alle papiersoorten geschikt en worden formaten groter dan A4 afgeraden. Voor briefpapier kan een lasergeschikte soort geleverd worden. Toepassing op venstercouverts, machine coated papier, geplakt papier en calco is helaas niet mogelijk. Bij vlakken is enige 'sinaasappelhuid' vorming niet te voorkomen. Hier lees je meer over een aantal verschillende soorten papier.

Wil je meer weten over thermoprint en de mogelijkheden hiervan of wil je een offerte aanvragen? Dat kan telefonisch via 0519 292374 of stuur een mailtje naar info@drukkerijdouma.nl

Rogier Peters