Zo werken wij

Wij zijn specialisten in bijzonder drukwerk; in foliën bijvoorbeeld en kleur op snee aanbrengen. Maar ook in pregen en het drukken in PMS-kleuren. Teveel om op te noemen eigenlijk... we hebben er niet voor niets deze hele website aan gewijd:-) Al bijna 120 jaar maken we mooi drukwerk, en elke keer als we denken dat we écht alles wel eens gemaakt hebben weten klanten ons toch weer te verrassen met bijzondere opdrachten.

Zoveel mensen zoveel wensen, en zoveel verschillende opdrachten komen er bij ons binnen. Voor ons zijn er geen 'standaarden'. Geen standaard papier, geen standaard drukmethode en geen standaard prijs. Alles wat wij maken is maatwerk. Elke opdracht vraagt daarom veel aandacht, en krijgt dat ook. We horen graag van jou wat jij wilt dat het drukwerk uitstraalt en geven advies over technieken en papiersoorten. Vanaf het eerste mailtje of belletje gaan we enthousiast met jouw aanvraag aan de slag. Overleggen kan telefonisch, via e-mail of whatsapp of we maken een afspraak om te videobellen.

> PAPIER ZIEN EN VOELEN
Als je bij ons iets moois wilt laten maken, willen we natuurlijk dat het helemaal naar jouw wens wordt. Je bent daarom altijd welkom om langs te komen om papiersoorten, kleurenwaaiers en drukvoorbeelden te bekijken. Ligt Dokkum niet bij jou om de hoek, dan sturen we graag papiermonsters of voorbeelden van vergelijkbaar drukwerk naar je op, dat praat of mailt wel zo makkelijk. Voor ingewikkelde opdrachten waarbij het papier bijvoorbeeld gevouwen en geplakt moet worden maken we eerst een dummy zodat niemand voor verrassingen komt te staan.
Ook kan je op afspraak terecht bij De Monsterkamer in Amsterdam, waar wij partner van zijn. Hier zijn actuele papiercollecties van ruim 20 leveranciers te bekijken.

> AANLEVEREN VAN IDEEËN OF BESTANDEN
Veel informatie is te vinden op onze website, maar telefonisch vertellen we zo nodig en zo mogelijk graag nóg meer. We vinden het altijd fijn om in een vroeg stadium mee te denken over (de uitvoering van) een ontwerp. Zo kunnen we technische onmogelijkheden onderscheppen en adviseren over de beste papiersoort in combinatie met een bepaalde druktechniek. Als onze studio het ontwerp voor je maakt wordt er direct rekening gehouden met materialen en technieken voor het mooiste resultaat. Wanneer je zelf de opmaak verzorgt vragen we in de meeste gevallen om een vectorbestand* met 3mm afloop en snijlijnen aan te leveren, de studio kan je hierin begeleiden. Lukt het niet om de bestanden juist aan te leveren dan kan onze studio het bestand drukklaar maken, hier wordt een bedrag voor in rekening gebracht.
*Bij een vectorbestand blijven teksten en afbeeldingen scherp, hoever er ook wordt ingezoomd.

> MEEKIJKEN, HIER OF OP AFSTAND
Als de bestanden in orde zijn starten wij met het voorbereidende werk. We bestellen papier, cliche's, folie enzovoort.
Wanneer we alles in huis hebben gaan we aan de slag. Drukken, printen, foliën, stansen, thermoprinten… de machines worden afgesteld voor het perfecte resultaat. Wil je eerst één afdruk zien voordat we de oplage gaan drukken, dan sturen we een digitale foto of een filmpje toe óf een afdruk via de post.

> PRODUCTIE EN LEVERTIJDEN
Om kwaliteit te kunnen garanderen adviseren we altijd vroegtijdig te overleggen over papiersoorten, papierdiktes, speciale technieken enzovoort. Omdat geen van de opdrachten standaard is, hebben we soms tijd nodig om tests te draaien en aanpassingen te kunnen doen. Het blijft ambachtelijk werk en de werking van materialen verrast ons soms ook. Soms positief, soms minder positief, maar dan overleggen we tussentijds met je.
We begrijpen dat je jouw drukwerk graag zo snel mogelijk in huis hebt en zullen altijd ons best doen joue deadline te halen, maar als puntje bij paaltje komt hechten wij meer waarde aan kwaliteit dan aan snelheid.